אפשר לקרוא רשימות ציוד, להתייעץ עם חברות ולסדר את שידת ההחתלה בצורה שראויה לפינטרסט. ואז מגיע תינוק הביתה ומשנה די מהר את סדר העדיפויות. פתאום הדברים הכי קטנים – איפה נפתח האוברול, כמה מהר אפשר להחליף חיתול ואיפה הנחנו את הטטרה - הופכים לנושאים שמעסיקים אותנו הרבה יותר ממה שדמיינו.

אז הנה כמה דברים שקשה להבין לפני, והופכים לברורים מאוד בשבועות הראשונים.

החלפת חיתול ב-3:00 בלילה היא מבחן מצוין לבגדי תינוקות

בשעות היום עוד אפשר להתמודד עם תיקתקים, שכבות וכפתורים קטנים. באמצע הלילה, בחצי חושך ועם עיניים חצי עצומות, הדרישות יורדות לדבר אחד: שייפתח בקלות.

זו בדיוק הסיבה שאוברולים עם רוכסן דו כיווני הם מסוג הפריטים שמבינים את הקסם שלהם רק אחרי שמתחילים להשתמש בהם. בקולקציית הניו בורן של Bina & Bino יש אוברולים מבמבוק וריב עם רוכסן דו כיווני, כולל מארזים של שניים ושלושה אוברולים.

תינוק קטן מסוגל לייצר כמות כביסה מרשימה

הוא אמנם תופס בערך חצי מטר על הספה, אבל איכשהו סל הכביסה מספר סיפור אחר לגמרי. פליטה קטנה כאן, חיתול שדלף שם, ופתאום האוברול שלבש לפני שעה כבר בדרך למכונה.

לכן דווקא בתקופה הזאת נוח שיש כמה פריטי בסיס שאפשר להחליף ביניהם בלי לחשוב יותר מדי. בגדי גוף לבנים, אוברולים והדפסים שאפשר לשלב בקלות הופכים את ההתארגנות להרבה יותר פשוטה.

טטרה אחת אף פעם לא נשארת רק טטרה

לפני הלידה היא נראית כמו חתיכת בד די פשוטה. אחרי הלידה היא נמצאת על הכתף בזמן הגרפס, בעגלה, ליד שידת ההחתלה ובתיק שיוצא מהבית. בקולקציה יש שמיכות וחיתולי טטרה בהדפסים שונים, לצד שמיכות עיטוף ושמיכות סרוגות.

המסקנה מהשבועות הראשונים היא בדרך כלל לא רק שכדאי שיהיו כמה כאלה, אלא שכדאי לפזר אותן אסטרטגית ברחבי הבית.

גם "רק יוצאים לחצי שעה" דורש ציוד

אחת האשליות הראשונות של הורות טרייה היא שאפשר פשוט לקחת את התינוק ולצאת. בפועל, גם קפיצה קצרה יכולה לכלול חיתולים, מגבונים, בגדים להחלפה, טטרה ועוד כמה דברים "ליתר ביטחון".

משטח החתלה נייד הוא בדיוק מסוג הפריטים שלא בהכרח חושבים עליהם מראש, אבל מתחילים להעריך ברגע שצריך להחליף חיתול מחוץ לבית. בקולקציה יש גם משטחי החתלה ניידים וגם משטחים רחיצים לשימוש בבית.

ובסוף, לא צריך שהכול יהיה מושלם

הימים הראשונים עם תינוק הם תקופה של ניסוי וטעייה. לומדים מה הוא אוהב ללבוש, מה נוח לכם להלביש, כמה שכבות באמת צריך ואיזה פריט משום מה תמיד נמצא בכביסה.

אפשר להכין הכול מראש, אבל את השגרה האמיתית תבנו יחד איתו. וזה אולי הדבר היחיד שכדאי לדעת עוד לפני שהוא מגיע.

לעוד פריטים בקולקציית הניו בורן שלנו

Sarit ITSIK